/logga-2017-jubileum-klocka-humla.jpg

Söndag 2 juli

Trädgårdsvisning
Ordföranden i Leksands trädgårdsförening, Mona Erkers, hälsar oss välkomna till sin trädgård. Gården har en underbar rabatt som blommar som vackrast just nu samt en massa annat fint och intressant i trädgården.
Plats: Västanvik Hobacksgattu 14, Leksand
Vägbeskrivning: När du kommer till Västanvik, sväng upp i byn vid majstången, följ skyltning. Parkerar gör du på gården mitt emot. Monas tel 070-223 29 95.
Trädgårdsvisningsgruppen / Ann-Britt Gudmundson

Torsdag 6 juli

Trädgårdsvisning
Karin och Sven-Åke Andrén i Torrberg bjuder in till en visning av sin trädgård, som just nu har många blommande pioner.
Kom ihåg guldpengen till värdparet.
Plats: Västiåkersvägen 8, Torrberg
Vägbeskrivning: Åk riksväg 70 mot Rättvik, sväng höger vid Krökbacken, kör 3 km till Torrberg. Tvär kurva 90 grader, vänster vid majstågen och sedan vänster, vänster in på Västiåkersvägen 8. Vid frågor ring Karin och Åke, 070-216 02 43.

Trädgårdsgruppen önskar välkommen genom Maria Lindberg

Fredag 7 juli

/festligheter.jpg
Jubileumsfirandet har startat

/kulturchef-par-ohlsson.jpg
Kulturchef Pär Ohlsson talade och spelade fiol

/hedersmedlemmar.jpg
Ordförande Mona Erkers med några av våra nya hedersmedlemmar, som varit med sedan föreningen startade 1977

/tartbuffe.jpg
Tårtbuffé! Bakade av styrelsen och medlemmar i föreningen - smakade underbart gott!

/vi-planterar-ett-trad.jpg
Dagen avslutades med att ordförande Mona Erkers planterar ett träd tillsammans med dagens och morgondagens odlare . . .

Leksands trädgårdsförening fyller 40 år!!!
Detta firas med pompa och ståt!
Bl a bjuder vi alla gäster på kaffe/te/saft samt tårta, det blir tal och musik samt ett föredrag/kåseri med Göran Greider.
Vi bjuder alla som fyller år just denna dag på ett fritt medlemskap 2017/2018. Vi har även en överraskning för dem som varit med i föreningen sedan den startades för 40 år sedan.
Denna dag är för alla intresserade, vare sig man är medlem eller inte.
Plats: Skolträdgården vid Sammilsdalskolan

Tisdag 18 juli

Trädgårdsvisning
Monica och Georg Johansson på Kansgården i Laknäs hälsar oss välkomna till sin trädgård.
Kans Klaras trädgård finns dokumenterad i boken “Leksands kulturväxter - ett axplock ur vår gröna historia”.
Plats: Laknäs Krigsmansgattu 1
Vägbeskrivning: Från Tällbergshållet: Första avtagsvägen till vänster efter Laknäs bystuga, följ sedan skyltning. Kom ihåg guldtian till värdparet.

Välkommen önskar Trädgårdsvisningsgruppen genom Ann-Britt Gudmundson, 072-704 89 60

Vecka 29: 17-23 juli

Leksands trädgårdsvecka
Nätverket Tema Trädgård i Leksand samordnar aktiviteterna under bl a Leksands trädgårdsvecka, v 29 i juli.

Torsdag 20 juli

/2013-blomsterdag-2.jpg
Trädgårdsloppis under blomsterdagen 2015

Blomsterdagen
Föreningens medlemmar är välkomna att delta i den trädgårdsloppis som föreningen anordnar, för att där sälja av sitt överflöd av allt som har med trädgård att göra som plantor, böcker, tidningar, konserveringsburkar, blomkrukor eller redskap. Ta med eget bord. Ingen kostnad. Tänk på att arrangemanget är på en hembygdsgård och fordrar omtanke och varsamhet vad gäller placering och byggnader. Undvid t ex synlig plast.
Anmälan senast 10 juli till Boel Tengnér, boel.tengner@gmail.com
Arrangörer: Leksands trädgårdförening och Leksands kulturväxter.
Samarr med Kulturhuset och Studieförbundet Vuxenskolan.
Även föreningen Dalarosen medverkar med rosutställning och lotteri.
Plats: Leksands hembygdsgårdar vid kyrkan
Tid: 11.00-15.00

Fredag 21 juli

Trädgårdsvisning
Nästa erbjudande om trädgårdsvisning kommer från Kit Larsen i Lerdal, Rättvik.
Kit har en vacker trädgård på sluttningen i Lerdal med massor av rosor och ett växthus fullt med pelargonior av alla slag. Där finns möjlighet att lära sig mer om pelargonodling och finna nya unika sorter och kanske att få köpa.
Glöm inte guldtian.
Plats: Märgatan 16, Lerdal i Rättvik

Vägbeskrivning: https://kartor.eniro.se/m/XLOXH
Välkommen genom trädgårdsvisningsgruppen/Mona, tel 070-223 29 95

Tisdag 25 juli

Ännu en vacker trädgård att se!
Trädgårdsvisning hos Margareta Heineman. Glöm inte guldtian till värdinnan.
Plats: Lissvägen 3 i Hagen
: 18.00

Vägbeskrivning: Åk till Häradsbygden, sväng mot Djura vid gamla affären (nu dagis), kör mot Västannor – Djuravägen, ta höger vid Bergmans väg, därefter första höger in på Lissvägen nr 3.

Välkommen, önskar Margareta och trädgårdsvisningsgruppen/Mona