Augusti

Måndag 5 augusti

Kryddkurs
Kom till skolträdgården för att lära av varandra om ett flertal kryddväxter. Kort presentation av växten ges av förberedd medlem, frågor kan ställas och erfarenheter diskuteras. Vi träffas för att byta kunskaper med varandra på ett opretentiöst sätt.
Denna gång pratar vi om dansk körvel, dill, libbsticka, mynta och persilja.
Det blir även visning av skolträdgården.
Plats: Skolträdgården vid Sammilsdalskolan
Tid: 18.00

Lördag 24 augusti

/nora.jpg       /strandstugan-nora.jpg
Nora                                           Kafé Strandstugan

/bangbro-herrgard.jpg               /maria-lang.jpg
Bångbro herrgård                                             Byst av Maria Lang

Årets resa - "Mord och rosor"
Trädgårdsföreningens resa i år den 24 augusti går till Nora där författarinnan Maria Langs systerson Ove ger oss en guidad tur. Vi besöker även en genbank, äter färsk glass (tillverkas samma dag), lunch blir det på Kafé Strandstugan och middag intar vi på Bångbro herrgård. Allt detta + resan i buss, får vi för max 500 kr. Bra jobbat Birgitta och Anja.
Anmälan görs senast den 31 juli till Anja Tengnér, tel 073-562 19 11, Birgitta Mattsson, tel 073-999 45 79, 0243-825 98, eller Mona Erkers, tel 070-223 29 95.

Onsdag 28 augusti

Dags att skörda!!!
Nu erbjuder Barbro Johansson i Sätra, Insjön, visning av sin fantastiska trädgård med mycket grönsaker. Nu får vi komma innan allt ska tas om hand.
Kom ihåg tjugan.
Välkommen hälsar Barbro och trädgårdsvisningsgruppen